
Vegetarische kip kerrie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Zin in kip kerrie, maar dan zonder vlees? Deze vegetarische versie van de klassieker laat zien dat je dit helemaal niet nodig hebt!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot glazig erin. Voeg de knoflook en de gember toe en bak ca. 1 minuut mee, zonder dat de ingrediënten bruin worden.
Voeg de filetstukjes toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de kerrie toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur lager. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de maizena en de doperwten toe aan de pan en roer alles door elkaar. Laat nog een paar minuten zachtjes koken, tot de saus wat is ingedikt en de doperwten warm zijn.
Schep de curry samen met de rijst in borden en maak af met de cashewnoten en verse koriander.










