Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
neni

Visböreks met pompoenharissa uit Neni’s Tel Aviv

 • Gemiddeld

 • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). Schil de pompoenen voor de harissa. Ontdoe ze van hun pitten en snij ze in flinke blokjes van 3 cm. Meng deze blokjes in een ovenschotel met
  zout, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 20 tot 30 min. in de oven bakken, totdat de pompoen zacht en goudbruin is. Haal vervolgens de schotel uit de oven en giet het vocht af.

 2. Bak de kruiden zonder vet in een pan, totdat hun geuren vrijkomen. Stamp ze daarna fijn met een vijzel. Bewerk met een keuken- of staafmixer de helft van de pompoen samen met de ingemaakte citroenen tot een pasta. Druk de rest van de pompoen met een vork plat. Schil de knoflook en hak deze fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de harissa door elkaar.

 3. Snij voor de böreks de zeebaarsfilet in kleine stukjes. Maak de lente-ui schoon en snij hem klein. Ontdoe de sivri-peper van pitjes en snij hem klein. Schil de ui en snij hem fijn. Hak ook de kruiden inclusief hun stengels fijn. Meng al deze gesneden ingrediënten samen met de limoenzestes, het paneermeel, het zout en de olijfolie en hak ze vervolgens nog fijner of draai het mengsel door de gehaktmolen.

 4. Verhit voldoende koolzaadolie in een hoge pan. Roer de bloem met 50 ml water glad. Leg de deegbladen hier plat op. Schep telkens een kwart van het mengsel op het deeg; vorm in het
  midden van het mengsel steeds een kommetje en leg daarin voorzichtig het eigeel. Bestrijk de deegranden met het bloem-watermengsel en vouw het deeg tot driehoekjes. Druk de randen
  strak samen, zodat er tijdens het frituren geen olie in kan binnendringen. Druk ook het middelste van het deeg voorzichtig aan.

 5. Frituur de böreks in de hete olie goudbruin en knapperig. Til ze daarna met een schuimspaan uit de pan en laat ze opdrogen op keukenpapier. Serveer ze met de pompoenharissa.

Dit recept komt uit het boek Neni's Tel Aviv.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)