
Wildzwijnhaas met hazelnoten- chorizocrunch ensinaasappel
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Een mooi stuk vlees gecombineerd met pompoen, sinaasappel en een heerlijke crunch. Dat klinkt als iets wat je wilt proberen toch? Maak hem met dit recept en zet een feestelijk gerecht op tafel!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Hak voor de hazelnoten-chorizocrunch de chorizo fijn en bak op middelhoog vuur knapperig in een koekenpan.
Hak de hazelnoten grof en bak ze ca. 2 minuten mee. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de peterselie en de sinaasappelschil erdoorheen en voeg eventueel wat zout toe.
Verwarm voor de pompoen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Was de pompoen, halveer hem en schep de pitjes eruit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Pel de rode uien en snijd in partjes. Snijd de sinaasappel in dunne plakjes.
Verdeel alles over een bakblik, bedruip met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel ca. 40 minuten in de oven, tot de pompoen goed gaar is, maar niet uit elkaar valt.
Verhit de boter in een pan. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en braad het in een hete pan rondom in 2-3 minuten goed aan. Leg het vlees op een ovenschaal en zet het in de oven. Bak, afhankelijk van de dikte van het vlees, 10-20 minuten. Het vlees moet veerkrachtig, maar niet stug aanvoelen. Het beste is om met een kernthermometer te werken; de kerntemperatuur moet ca. 62°C zijn. Neem het vlees uit de oven en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, minimaal 5 minuten rusten.
Verdeel de pompoenstukken met de ui en de sinaasappel over borden. Snijd het vlees in gelijke plakken en leg erbij. Schep wat van het braadvet eroverheen en maak het geheel af met het chorizokruim.










