Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kerst voorgerecht

Zalmtartaar met appel, dille en selderij

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Hak de eieren en 2 takjes dille grof en meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Maak de zalmfi let schoon en hak hem fi jn. Pel en snipper de sjalot. Meng de gehakte zalm met de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfj es. Was de bleekselderij en snijd hem in schijfj es. Maak met een uitsteekvorm torentjes van de zalmtartaar en de eiersalade op borden. Verdeel de appel, de bleekselderij en de rest van de dille eromheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!