Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Winnaars van de top 3 van restaurantgids Lekker500

Dit is het beste restaurant in Nederland van 2025 volgens Lekker500

Profielfoto van
BasBas Erkens

Net als vorig jaar weet chef-kok Hans van Wolde zijn collega’s te verslaan en neemt met restaurant Brut172 wederom plaats op nummer 1 in de nieuwste Lekker500. ‘Verbinden in eten en liefde’ is wat Hans van Wolde voorstaat, en hij voegt daad bij woord. Benieuwd naar de top 10 en andere opvallende verschuivingen? Lees snel verder!

Lees verder na de advertentie

Beste restaurant van Nederland in 2025

Brut172 is dit jaar - net als vorig jaar - volgens Lekker500 het beste restaurant van Nederland. In het Zuid-Limburgse Reijmerstok kookt SVH Meesterkok Hans van Wolde met zijn team letterlijk de sterren van de hemel. Zijn innovatieve blik en creatieve ideeën worden beloond met een eerste plek in dé restaurantgids van Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Restaurantgids Lekker500

Lekker500 beoordeelt elk jaar de 500 beste restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Daarmee besluiten ze ook jaarlijks wat het beste restaurant van Nederland is. Steeds weer weten de makers van Lekker500 een restaurantgids neer te zetten waar geen restaurantliefhebber omheen kan.

Elk jaar doet het team hun uiterste best Lekker500 nóg lekkerder te maken, zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis.

Lees verder na de advertentie

Top drie van beste restaurants

De nieuwe editie van de restaurantgids van Lekker500 laat zien de Nederlandse gastronomie springlevend is. Met Brut172 van Hans van Wolde opnieuw op de eerste plek, een indrukwekkende nieuwe naam op de derde plek en een recordaantal van 66 nieuwkomers in de gids, is deze editie een ode aan creativiteit, ondernemerschap, doorzettingsvermogen én de bediening. 

De tweede plaats blijft stevig in handen van De Librije in Zwolle, waar het team onder leiding van Thérèse Boer en chef-kok Nelson Tanate het uitzonderlijke niveau van wijlen Jonnie Boer voortzet met respect en klasse.

Op de derde plek staat een innoverende snelle stijger: De Leuf in Ubachsberg, vorig jaar nieuwkomer in de top tien. Dankzij het vakmanschap van zoon Robin, dochter Michelle en moeder Sandra maakt De Leuf opnieuw een flinke sprong.

Lees verder na de advertentie

Veel nieuwkomers dit jaar

De dynamiek in de top van de lijst is groter dan ooit, met maar liefst dertien nieuwe namen bij de honderd beste restaurants. Mario Ridder debuteert met Azurite in Delft op de vijftiende plek, terwijl het verfijnde Create van Guido Braeken in Eijsden binnenkomt op plaats negentien.

Codium in Goes (plek 64) en Wild Atelier in Hoog Soeren (plek 67) laten zien dat de top van de Nederlandse gastronomie allang niet meer alleen in de Randstad zit. In totaal bevat de gids 66 nieuwe restaurants: een bewijs dat de Nederlandse gastronomie zich blijft vernieuwen met frisse ideeën, jong talent en avontuurlijke concepten.

Lees verder na de advertentie

Top van beste restaurants in Nederland

Soenil Bahadoer stormt direct de top tien binnen met zijn nieuwe restaurant GEM. in Kasteel Gemert. Bas van Kranen van Flore in Amsterdam zakt een plaats en eindigt op de negende plek. Fred Mustert en zijn vrouw Mirjam blijven onverminderd topkwaliteit leveren in restaurant Fred in Rotterdam en stijgen daarom naar de achtste plaats. 

Benieuwd naar de gehele top tien? Dit zijn ze de grote winnaars:

  1. Brut172 in Reijmerstok
  2. De Librije in Zwolle
  3. De Groene Lantaarn in Staphorst
  4. Tribeca in Heeze
  5. Spectrum in Amsterdam
  6. De Nieuwe Winkel in Nijmegen
  7. Restaurant 212 in Amsterdam
  8. Flore in Amsterdam
  9. Fred in Rotterdam
  10. De Leuf in Ubachsberg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

De beste tips en inspiratie in je mail:

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.