
Dit is het beste restaurant in Nederland van 2025 volgens Lekker500
Net als vorig jaar weet chef-kok Hans van Wolde zijn collega’s te verslaan en neemt met restaurant Brut172 wederom plaats op nummer 1 in de nieuwste Lekker500. ‘Verbinden in eten en liefde’ is wat Hans van Wolde voorstaat, en hij voegt daad bij woord. Benieuwd naar de top 10 en andere opvallende verschuivingen? Lees snel verder!
Lees verder na de advertentie
Beste restaurant van Nederland in 2025
Brut172 is dit jaar - net als vorig jaar - volgens Lekker500 het beste restaurant van Nederland. In het Zuid-Limburgse Reijmerstok kookt SVH Meesterkok Hans van Wolde met zijn team letterlijk de sterren van de hemel. Zijn innovatieve blik en creatieve ideeën worden beloond met een eerste plek in dé restaurantgids van Nederland.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Restaurantgids Lekker500
Lekker500 beoordeelt elk jaar de 500 beste restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Daarmee besluiten ze ook jaarlijks wat het beste restaurant van Nederland is. Steeds weer weten de makers van Lekker500 een restaurantgids neer te zetten waar geen restaurantliefhebber omheen kan.
Elk jaar doet het team hun uiterste best Lekker500 nóg lekkerder te maken, zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis.
Lees verder na de advertentie
Top drie van beste restaurants
De nieuwe editie van de restaurantgids van Lekker500 laat zien de Nederlandse gastronomie springlevend is. Met Brut172 van Hans van Wolde opnieuw op de eerste plek, een indrukwekkende nieuwe naam op de derde plek en een recordaantal van 66 nieuwkomers in de gids, is deze editie een ode aan creativiteit, ondernemerschap, doorzettingsvermogen én de bediening.
De tweede plaats blijft stevig in handen van De Librije in Zwolle, waar het team onder leiding van Thérèse Boer en chef-kok Nelson Tanate het uitzonderlijke niveau van wijlen Jonnie Boer voortzet met respect en klasse.
Op de derde plek staat een innoverende snelle stijger: De Leuf in Ubachsberg, vorig jaar nieuwkomer in de top tien. Dankzij het vakmanschap van zoon Robin, dochter Michelle en moeder Sandra maakt De Leuf opnieuw een flinke sprong.


Lees verder na de advertentie
Veel nieuwkomers dit jaar
De dynamiek in de top van de lijst is groter dan ooit, met maar liefst dertien nieuwe namen bij de honderd beste restaurants. Mario Ridder debuteert met Azurite in Delft op de vijftiende plek, terwijl het verfijnde Create van Guido Braeken in Eijsden binnenkomt op plaats negentien.
Codium in Goes (plek 64) en Wild Atelier in Hoog Soeren (plek 67) laten zien dat de top van de Nederlandse gastronomie allang niet meer alleen in de Randstad zit. In totaal bevat de gids 66 nieuwe restaurants: een bewijs dat de Nederlandse gastronomie zich blijft vernieuwen met frisse ideeën, jong talent en avontuurlijke concepten.
Lees verder na de advertentie
Top van beste restaurants in Nederland
Soenil Bahadoer stormt direct de top tien binnen met zijn nieuwe restaurant GEM. in Kasteel Gemert. Bas van Kranen van Flore in Amsterdam zakt een plaats en eindigt op de negende plek. Fred Mustert en zijn vrouw Mirjam blijven onverminderd topkwaliteit leveren in restaurant Fred in Rotterdam en stijgen daarom naar de achtste plaats.
Benieuwd naar de gehele top tien? Dit zijn ze de grote winnaars:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Dit is het beste restaurant ter wereld van 2025

Michelinsterren van 2025: dit zijn de grote winnaars

Dit zijn de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland

Bib Gourmand 2025: Michelin tipt deze nieuwe restaurants

Restaurants in Kopenhagen: de beste hotspots & tips

10x Nederlandse kerstmarkten die iedereen wil bezoeken (en jij straks ook)

Dit nieuwe keurmerk van Snackspert bepaalt waar je écht moet snacken

Woodford Old Fashioned Week: Bar Cham uit Korea strijkt neer bij Sins of Sal

15x de beste cocktailbars in Amsterdam

11x de allerlekkerste hamburgers van Nederland

11x de beste restaurants voor kaasfondue in Nederland

Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


