
Culinair op ski’s in Oostenrijk
In samenwerking met austria.info
Foto: Manuel Marktl
Glooiende bergweides in de zomer worden indrukwekkende skigebieden met talloze wintersportmogelijkheden in de winter. Deelstaat Salzburg is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Kom je er in de winter, laat je dan als culi verrassen door een culinaire ervaring boven- en onderaan de piste, oftewel culinair op ski's.Culinair op ski's: skihut en après-ski 2.0
Denk je te weten wat je bij een skihut en een après-ski-gelegenheid kunt verwachten? De 26-jarige Julian Scharfetter gooit al jouw ideeën overhoop en geeft je een culinaire ski-ervaring die je bij zal blijven: “De meeste skihutten bieden alleen maar junkfood aan en bij de après-ski hebben ze alleen maar allerlei soorten schnaps en brandewijn. Ik wilde laten zien dat het anders kan.” Culinair op ski's? Jazeker! Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Skihut op hoog niveau
Zoek je het graag hogerop? Neem dan een kijkje bij zijn op een hoogte van 1.970 meter gelegen Weitmoser Schlossalm, waar hongerige skiërs gerechten geserveerd krijgen zoals Alpenburgers of verse rundvleestartaar van biologisch rundvlees uit de Pinzgau, maar ook klassiekers zoals ‘Berner Würstel’. Een skihut op hoog niveau, in beide betekenissen van het woord.Après-ski voor echte foodies
In de Weitmoserin bij het dalstation in Bad Hofgastein serveert Julian geraffineerde gerechten van regionale producten, zoals een wrap gevuld met gerookte forel of verse ‘Fleischkrapfen’ (met vlees gevulde beignets). Daarnaast worden er niet alleen wijnen geserveerd van wijnboeren die een holistische kijk op hun bedrijf hebben en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar ook bieren van de particuliere brouwer Trumer.
Voor iedereen
Julian wil met zijn Weitmoserin zowel vakantiegasten als de lokale bevolking aanspreken. “Ik ben altijd blij als jongeren met € 20,- op zak iets lekkers in de Weitmoserin vinden en met veel plezier steeds weer terugkomen.” Hij hecht veel waarde aan kwaliteit, maar blijft met beide benen op grond zodat alle gasten iets op onze menukaart vinden en zich thuis voelen.Goedgekeurd: AMA GENUSS REGION
Julian let niet alleen op kwaliteit, maar hij gebruikt ook graag regionale producten. Zijn bedrijf heeft dan ook het keurmerk van de ‘AMA GENUSS REGION’ gekregen. Dit keurmerk staat voor gecontroleerde kwaliteit en regionale oorsprong. Je vindt Weitmoser Schlossalm en Weitmoserin in de deelstaat Salzburg, neem alvast een kijkje op weitmoser.at.
Meer ontdekken over culinaire hotspots in Oostenrijk? Van handige tips tot interessante verhalen, kijk op austria.info.
Onze tips

Hokkai x De Japanner: reserveer nu voor Sake Sunday

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Deze Tsjechische gerechten moet je proeven tijdens je citytrip in Praag

Derry: dé culinaire stad van Noord-Ierland

Dit zijn de 10 beste culinaire regio’s ter wereld

Restaurants in Luxemburg: de beste hotspots & tips

Restaurants in Maastricht: dit zijn beste hotspots & tips

Culinair retreat op Sicilië met Vanja van der Leeden & Emilia Strazzanti

Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots en tips

11x de beste strandtenten in Nederland

10x de goedkoopste landen in Europa om uit eten te gaan

Restaurants in Rotterdam: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Apeldoorn: de beste hotspots & tips

15x de beste pizzeria’s van Nederland

Restaurants in Florence: de beste pizzeria’s, ijssalons & hotspots

Restaurants op Texel: de beste strandtenten, hotspots en tips
Redactie