Culinair op ski’s in Oostenrijk
In samenwerking met austria.info
Foto: Manuel Marktl
Glooiende bergweides in de zomer worden indrukwekkende skigebieden met talloze wintersportmogelijkheden in de winter. Deelstaat Salzburg is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Kom je er in de winter, laat je dan als culi verrassen door een culinaire ervaring boven- en onderaan de piste, oftewel culinair op ski's.Culinair op ski's: skihut en après-ski 2.0
Denk je te weten wat je bij een skihut en een après-ski-gelegenheid kunt verwachten? De 26-jarige Julian Scharfetter gooit al jouw ideeën overhoop en geeft je een culinaire ski-ervaring die je bij zal blijven: “De meeste skihutten bieden alleen maar junkfood aan en bij de après-ski hebben ze alleen maar allerlei soorten schnaps en brandewijn. Ik wilde laten zien dat het anders kan.” Culinair op ski's? Jazeker! Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Skihut op hoog niveau
Zoek je het graag hogerop? Neem dan een kijkje bij zijn op een hoogte van 1.970 meter gelegen Weitmoser Schlossalm, waar hongerige skiërs gerechten geserveerd krijgen zoals Alpenburgers of verse rundvleestartaar van biologisch rundvlees uit de Pinzgau, maar ook klassiekers zoals ‘Berner Würstel’. Een skihut op hoog niveau, in beide betekenissen van het woord.Après-ski voor echte foodies
In de Weitmoserin bij het dalstation in Bad Hofgastein serveert Julian geraffineerde gerechten van regionale producten, zoals een wrap gevuld met gerookte forel of verse ‘Fleischkrapfen’ (met vlees gevulde beignets). Daarnaast worden er niet alleen wijnen geserveerd van wijnboeren die een holistische kijk op hun bedrijf hebben en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar ook bieren van de particuliere brouwer Trumer. Foto: Manuel MarktlVoor iedereen
Julian wil met zijn Weitmoserin zowel vakantiegasten als de lokale bevolking aanspreken. “Ik ben altijd blij als jongeren met € 20,- op zak iets lekkers in de Weitmoserin vinden en met veel plezier steeds weer terugkomen.” Hij hecht veel waarde aan kwaliteit, maar blijft met beide benen op grond zodat alle gasten iets op onze menukaart vinden en zich thuis voelen.Goedgekeurd: AMA GENUSS REGION
Julian let niet alleen op kwaliteit, maar hij gebruikt ook graag regionale producten. Zijn bedrijf heeft dan ook het keurmerk van de ‘AMA GENUSS REGION’ gekregen. Dit keurmerk staat voor gecontroleerde kwaliteit en regionale oorsprong. Je vindt Weitmoser Schlossalm en Weitmoserin in de deelstaat Salzburg, neem alvast een kijkje op weitmoser.at. Foto: Matthias MachMeer ontdekken over culinaire hotspots in Oostenrijk? Van handige tips tot interessante verhalen, kijk op austria.info.
Advertentie
Onze tips
Restaurants in Enschede: de beste hotspots en tips
Entree Awards 2024: de beste bars, restaurants en hotels van Nederland
Hotel & Welness Zuiver opent luxe restaurant – en daar wil je eten!
Restaurants in Berlijn: dit zijn de beste hotspots en tips
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Dit wijnfestival in Zwitserland wil je meemaken
Uit eten met kerst: deze restaurants zijn onze favorieten
Restaurants op Barbados: deze hotspots wil je niet missen
Bovenop de trends: Thanksgiving Sandwich in New York
Café Visscher in Leiden: alsof je even in Parijs bent
Restaurants in Kopenhagen: de beste tips en hotspots
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
3x de mooiste hotels in Belize
Restaurants in Vlissingen: dit zijn de beste tips & hotspots
Leonardo Hotel Breda City Center: dineren én overnachten
Restaurants in Edinburgh: dit zijn onze favoriete hotspots
Redactie