Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gemarineerde kip met komijn en szechuanpeper

Gemarineerde kip met komijn en szechuanpeper

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Tip
Dit recept kun je eventueel ook met kipfilet maken. Zorg dan voor dunne stukken, zodat ze sneller klaar zijn en niet uitdrogen op de barbecue.

Bereiding

  1. Maal het komijnzaad, de szechuanpeper en het korianderzaad fijn in een vijzel. Meng de specerijen en het paprikapoeder door de honing en de olijfolie. Bestrooi de kippenvleugels met ruim zout en peper en marineer ze minstens 2 uur in de specerijenmarinade.

  2. Leg de kippenvleugels 15-20 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig. Controleer goed of de kip gaar is voor het serveren.

Per portie: 227 kcal | 2 g koolhydraten | 8 g eiwit | 9 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (www.dille-kamille.nl), Lifestyle (www.lifestyle94.com), Wim Pollmann (www.servies.nl), Sissy boy homeland (www.sissy-boy.nl), Subba (www.subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!