Rouille – basisrecept
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de saffraan ca. 10 minuten in de wittewijnazijn. Pel de knoflook en maal hem met een snufje zout fijn in de vijzel of keukenmachine. Voeg de eidooiers toe en meng goed met de knoflook.
Roer voorzichtig de saffraanazijn door het eidooiermengsel. Klop er 6-8 el olijfolie er druppelsgewijs doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in plakken van ca. 1 cm dik. Bestrijk de plakken met 2 el olijfolie. Rooster ze in een droge pan goudbruin. Bestrijk de croutons met de rouille en serveer ze bij de vissoep.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.