Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Rouille

Rouille – basisrecept

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de saffraan ca. 10 minuten in de wittewijnazijn. Pel de knoflook en maal hem met een snufje zout fijn in de vijzel of keukenmachine. Voeg de eidooiers toe en meng goed met de knoflook.

  2. Roer voorzichtig de saffraanazijn door het eidooiermengsel. Klop er 6-8 el olijfolie er druppelsgewijs doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd het stokbrood in plakken van ca. 1 cm dik. Bestrijk de plakken met 2 el olijfolie. Rooster ze in een droge pan goudbruin. Bestrijk de croutons met de rouille en serveer ze bij de vissoep.

Per portie: 378 kcal | 40 g koolhydraten | 9 g eiwit | 20 g vet

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (6 stemmen)