Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti met pistachepesto en gebakken courgette

Spaghetti met pistachepesto en gebakken courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voeg de pistachenoten, zout en olijfolie toe in een krachtige blender. Mix tot een homogene pesto.

  2. Verwarm in een koekenpan de olijfolie op hoog vuur. Voeg de gesneden courgette toe en bak tot deze zacht en lichtjes gekleurd is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Haal van het vuur en voeg de knoflook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Zet de pan terug op een laag vuurtje en voeg de pasta en pistachepesto toe aan de courgette. Voeg enkele eetlepels van het pasta kookwater toe en roer goed door. De pesto mag niet te dik zijn en moet net rond de pasta blijven hangen. Verdeel over 4 borden en garneer met wat geraspte gondino parmezaan en enkele blaadjes verse peterselie. Buon Appetito! 

Receptuur: Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!