Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Spaghetti met pistachepesto en gebakken courgette

Spaghetti met pistachepesto en gebakken courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voeg de pistachenoten, zout en olijfolie toe in een krachtige blender. Mix tot een homogene pesto.

  2. Verwarm in een koekenpan de olijfolie op hoog vuur. Voeg de gesneden courgette toe en bak tot deze zacht en lichtjes gekleurd is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Haal van het vuur en voeg de knoflook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Zet de pan terug op een laag vuurtje en voeg de pasta en pistachepesto toe aan de courgette. Voeg enkele eetlepels van het pasta kookwater toe en roer goed door. De pesto mag niet te dik zijn en moet net rond de pasta blijven hangen. Verdeel over 4 borden en garneer met wat geraspte gondino parmezaan en enkele blaadjes verse peterselie. Buon Appetito! 

Buon Appetito! 

Receptuur: Luna Trapani van restaurant Spritz Antwerpen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)