
Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Een heerlijke variant op de klassieke flammkuchen. Deze maken we met champignons, truffel en pecorino. Je gebruikt geen verse truffels maar truffelolie, een product dat goed verkrijgbaar is (en een stuk goedkoper dan verse truffels).
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm een gesloten barbecue voor met een pizzasteen erin. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C. Roer de mascarpone los en meng er de truffelolie, de truffeltapenade en de helft van de pecorino doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het flammkuchendeeg uit maar laat het op het bakpapier liggen. Knip de randen van het bakpapier weg zodat ze niet verbranden in de barbecue. Bestrijk het deeg met de mascarpone en verdeel er de champignons overheen. Bedruip met wat olijfolie. Schuif de flammkuchen met het bakpapier op de hete steen en sluit de barbecue weer. Bak de flammkuchen in 7-8 minuten gaar.
Schuif de flammkuchen op een snijplank en verdeel hem in stukken. Maak af met de overgebleven pecorino en de peterselie.









