Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
After Eight-chocoladetulband met cheesecakevulling

After Eight-chocoladetulband met cheesecakevulling

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • en 10 minuten wachttijd en 10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 14

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een grote tulbandvorm (2,5 l inhoud) in met de bakspray. Zeef voor de cake de bloem, het cacaopoeder, de baksoda, het bakpoeder en het zout boven een grote kom en roer de suiker erdoorheen. Klop in een andere kom de eieren met de boter, de zure room en de koffie. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet er het eimengsel in. Klop kort door elkaar tot een soepel beslag. Schenk het beslag in de tulbandvorm*.

  2. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en roer door elkaar. Er mogen wat klontjes in blijven zitten, maar het is belangrijk dat je de roomkaas niet overmixt, zodat hij tijdens het bakken stevig blijft en niet uitloopt.

  3. Schep de vulling in een cirkel in het midden van het beslag. Zorg dat de vulling niet de bakvorm aanraakt. Maak je geen zorgen dat de vulling bovenop blijft zitten, tijdens het bakken zal het beslag rijzen en de vulling iets naar beneden zakken. Bak 45-50 minuten in de oven of tot de cake terugveert wanneer je hem iets indrukt. Laat de tulband 15 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  4. Breng voor de ganache de slagroom in een kleine pan aan de kook. Meng intussen de chocolade, de honing en het pepermuntextract in een hittebestendige kom. Giet de hete slagroom erover en laat 2 minuten staan. Roer tot de chocolade is gesmolten en er een zijdezachte ganache is ontstaan. Laat de ganache 5-10 minuten afkoelen zodat hij wat steviger maar nog steeds schenkbaar is. Giet de ganache over de bovenkant van de tulband, hij mag er op sommige plekken vanaf druipen. Versier de tulband met de pralines en evt. wat goudpoeder. De tulband is in een afgesloten taartdoos 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Per portie: 474 kcal | 47 g koolhydraten | 6 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)