Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Aziatische slaw met gerookte makreel

Aziatische slaw met gerookte makreel

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Coleslaw is een bekend Amerikaans bijgerecht dat bestaat uit rauwe kool met een frisse dressing van mayonaise. Wij geven ‘m graag een Aziatische twist door er wat sesam aan toe te voegen. Probeer maar, dat is verrassend lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de dressing

Coleslaw is een bekend Amerikaans bijgerecht dat bestaat uit rauwe kool met een frisse dressing van mayonaise. Wij geven ‘m graag een Aziatische twist door er wat sesam aan toe te voegen. Probeer maar, dat is verrassend lekker.

Bereiding

  1. Meng de witte kool met de wortel en de ui in een grote kom. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk de dressing over de salade. Hussel alles door elkaar en laat de slaw ca. 15 minuten staan. Schep af en toe om.

  2. Verdeel de slaw over 3 borden en leg er de stukken vis bovenop. Bestrooi met het sesamzaad en eventueel met de togarashi.

Per portie: 388 kcal | 12 g koolhydraten | 23 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Tip
*Togarashi is een Japans kruiden mengsel dat vaak wordt gebruikt voor de garnering van gerechten. Je vindt togarashi bij de toko. Zelf maken? Meng een snufje van elk: chilivlokken, zwart en wit sesamzaad, gemalen szechuanpeper, gemberpoeder en gemalen nori.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!