Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Frambozencheesecake

Frambozencheesecake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Geduld is na het afbakken een schone zaak. Laat de cheesecake goed afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast, dan is hij het allerlekkerst!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vermaal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed een springvorm (20 cm Ø) met bakpapier, doe het koekmengsel erin en druk stevig aan. Bak de bodem ca. 5 minuten in de oven. Haal de springvorm uit de oven maar laat de oven aanstaan.

  2. Roer de roomkaas in een grote kom los. Klop er na elkaar de bloem, de suiker, het vanilleextract, de eieren, de eidooier en tot slot de zure room doorheen. Spatel er 150 g frambozen voorzichtig doorheen en schenk de roomkaasvulling in de springvorm. Bak ca. 40 minuten in de oven. De cheesecake moet stevig zijn aan de randen maar nog een beetje wiebelig in het midden. Laat in de vorm afkoelen. Laat de afgekoelde cheesecake minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. Houd een paar frambozen achter voor de garnering. Doe de overige frambozen in een steelpan met de poedersuiker en verhit tot er sap vrijkomt. Prak de frambozen met een vork en haal de saus door een fijne zeef. Serveer de cheesecake met de frambozensaus en de achtergehouden frambozen.

Per portie: 623 kcal | 39 g koolhydraten | 7 g eiwit | 51 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)