Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde kippenvleugels met srirachasaus

Geroosterde kippenvleugels met srirachasaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Geroosterde kippenvleugels met een zelfgemaakte srirachasaus, als dat niet lekker klinkt dan weet ik het ook niet meer! Zeker het proberen waard.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Geroosterde kippenvleugels met een zelfgemaakte srirachasaus, als dat niet lekker klinkt dan weet ik het ook niet meer! Zeker het proberen waard.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de maizena met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, de zwarte
    peper en een grote snuf zout in een grote kom. Meng de kippenvleugels erdoorheen zodat ze rondom bedekt zijn.

  2. Leg een groot afkoelrek op een bakplaat en verdeel de kippenvleugels niet te dicht op elkaar erover. Rooster in ca. 45 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  3. Meng alle ingrediƫnten voor de saus in een kleine pan en verwarm op laag vuur. Doe de kippenvleugels, wanneer ze echt knapperig zijn,
    in een grote, hittebestendige kom. Schenk de saus eroverheen en meng goed door elkaar. Garneer met het sesamzaad en de lente-ui en serveer.

Per portie: 360 kcal | 44 g koolhydraten | 19 g eiwit | 12 g vet

Ā© Olive magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Howard Shooter Foodstyling: Esther Clark Styling: Luis Peral

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!