
Gegrilde mais op de BBQ met rokerige limoenboter
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Maïs op de BBQ is sowieso al een feestje, maar als je er dan ook nog eens rokerige limoenboter bij serveert kan het feest echt niet meer stuk. Geen zin om de BBQ aan te steken? Je maakt ze net zo makkelijk in een grillpan.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maak de maiskolven schoon. Haal de bladeren van de kolf af, verwijder de draden en snijd het kontje met een scherp mesje eraf. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de maiskolven 10 minuten. Ga je de maiskolven in de pan bereiden in plaats van op de barbecue? Kook ze dan 13 minuten voor.
Meng intussen de zachte boter met de pimentón tot het poeder goed opgenomen is. Roer de geraspte schil van 1 limoen en de helft van de parmezaan erdoorheen.
Steek de barbecue aan of verhit een droge grill- of koekenpan op middelhoog vuur. Dep de maiskolven droog en bestrijk ze rondom licht met de olie. Gril de maiskolven 7-10 minuten in de pan of op de barbecue en draai ze regelmatig tot ze rondom mooi geblakerd zijn.
Haal de maiskolven van de barbecue of uit de pan met een tang en leg ze op een bord of schaal. Verdeel de pimentón-limoenboter erover. Bestrooi met de overige limoenschil en parmezaan. Garneer met wat korianderblaadjes en serveer de limoenhelften erbij om over de maiskolven uit te knijpen.









