Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Een tafel vol: linzensalade met spek, paprika en peterselie

Linzensalade met spek, paprika en peterselie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de linzen in ruim kokend water in ongeveer 30 minuten beetgaar. Giet af, laat uitlekken en spoel na met koud water. Breng de linzen op smaak met de olijfolie, azijn en zout en peper.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de ui in. Laat afkoelen, meng met het citroensap en zet opzij. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de baconreepjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Meng de linzen met de ui, bacon, rode en gele paprika, kruiden, de gekonfijte citroen en de lente-ui.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Een tafel vol

€ 35,00
cover een tafel vol
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!