Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geglaceerde wortels met steranijs

Geglaceerde wortels met steranijs

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de wortels schoon en verwijder het meeste loof, maar laat een stuk van ca. 3 cm zitten. Leg de wortels in een grote koekenpan met een deksel. Giet er zoveel bouillon bij dat de wortels net onderstaan. Verdeel de boter er in stukjes over en bestrooi met de suiker. Leg de steranijs tussen de wortels en breng het geheel aan de kook.

  2. Leg een deksel op de pan en kook ca. 20 minuten tot de wortels zacht maar nog stevig zijn. Haal na ca. 15 minuten, wanneer de wortels bijna gaar zijn, het deksel van de pan zodat het vocht wat verdampt en de wortels mooi geglaceerd worden.

Per portie: 138 kcal | 6 g koolhydraten | 2 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!