Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Thaise rode-currygehaktballen

Thaise rode-currygehaktballen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het boek “The Fast Five“ van Donna Hay.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor erbij

Voor de Thaise rode-currysaus

Lees verder na de advertentie

Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het boek “The Fast Five“ van Donna Hay.

Bereiding

  1. Schep in een kom het gehakt, de currypasta, rijst, gember, koriander en het ei en meng alles door elkaar. Vorm 16 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en zet ze opzij.

  2. Roer voor de Thaise rode-currysaus de Thaise rode currypasta en kokosroom door elkaar en zet opzij. Verhit een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin, leg de gehaktballen erin en bak aan elke kant 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn.

  3. Voeg de Thaise rode-currysaus toe en breng aan de kook. Laat 7-8 minuten koken, keer de balletjes halverwege, tot de saus is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn. Voeg het limoensap en de vissaus toe en roer erdoor.

  4. Verdeel de gehaktballen en saus over kommen en bestrooi met de lente-ui, chilipeper en extra koriander. Dien op met de sesam-gembernoedels.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

The Fast Five

€ 34,99
Cover the fast five Donna Hay
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!