Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Krabcocktail in a jar

Krabcocktail in a jar

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Maak de ijsbergsla schoon en snijd hem in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.

  2. Trek het krabvlees een beetje uit elkaar met 2 vorken. Meng de krab met het limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Was de dille, schud hem droog en hak grof. Meng de mayonaise met de tomatenpuree, het paprikapoeder en de dille. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de ijsbergsla, de paprika, de ui en het krabmengsel over de weckpotjes. Schep de saus erbovenop en sluit de potjes.

Per portie: 262 kcal | 6 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!