Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gekneusde komkommers in spicy saus

Gekneusde komkommers in spicy saus

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Leg de komkommers op een snijplank. Sla ze meerdere malen met een deegroller of de platte zijde van een hakmes zodat ze uit elkaar vallen. Snijd vervolgens in hapklare stukken. Leg ze in een vergiet en bestrooi met 1 tl zout. Laat ca. 30 minuten staan.

  2. Verhit voor de saus de boter in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe wanneer de boter begint te schuimen. Kook 2-3 minuten. Voeg de resterende ingrediënten voor de saus toe en klop goed door tot een egale saus. Laat afkoelen.

  3. Pureer in een keukenmachine de blauwe kaas met de crème fraîche, zout en peper. Pureer door en voeg daarbij zo veel water toe, dat de massa veranderd in een dressing die je makkelijk kunt druppelen.

  4. Pureer in een keukenmachine de blauwe kaas met de crème fraîche, zout en peper. Pureer door en voeg daarbij zo veel water toe, dat de massa veranderd in een dressing die je makkelijk kunt druppelen.

Per portie: 261 kcal | 9 g koolhydraten | 6 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush  Foto’s: Kris Kirkham  Styling: Rob Merrett  Foodstyling: Emily Kydd

Wat vind jij van dit recept?

2.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!