Bereiding

Het ‘slaan’ van de komkommers is een Chinese techniek. Hierdoor absorberen de komkommers meer smaak. Hun koele knapperigheid tempert de hete saus.

  1. Leg de komkommers op een snijplank. Sla ze meerdere malen met een deegroller of de platte zijde van een hakmes zodat ze uit elkaar vallen. Snijd vervolgens in hapklare stukken. Leg ze in een vergiet en bestrooi met 1 tl zout. Laat ca. 30 minuten staan.
  2. Verhit voor de saus de boter in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe wanneer de boter begint te schuimen. Kook 2-3 minuten. Voeg de resterende ingrediënten voor de saus toe en klop goed door tot een egale saus. Laat afkoelen.
  3. Pureer in een keukenmachine de blauwe kaas met de crème fraîche, zout en peper. Pureer door en voeg daarbij zo veel water toe, dat de massa veranderd in een dressing die je makkelijk kunt druppelen.
  4. Pureer in een keukenmachine de blauwe kaas met de crème fraîche, zout en peper. Pureer door en voeg daarbij zo veel water toe, dat de massa veranderd in een dressing die je makkelijk kunt druppelen.

Per portie: ca. 261 kcal
6 g eiwit | 22 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush  Foto’s: Kris Kirkham  Styling: Rob Merrett  Foodstyling: Emily Kydd