Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Couscous met gehaktballetjes

Couscous met gehaktballetjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Abdel Alaoui: "Dit gerecht is eigenlijk een tajine met gehaktballetjes, maar ik serveer het graag met couscous."

Bereiding

  1. Bereid de couscous, maar dan in bouillon in plaats van water. Doe als je geen couscoussier of stoompan hebt de couscous gewoon in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en roer de korrels luchtig met je handen. Schenk 1 liter bouillon bij de couscous. Dek de kom af met plasticfolie en wacht 5 minuten. Roer de korrels daarna luchtig met een vork en voeg de boter en eventuele smen toe. Breng de couscous eventueel voor het toevoegen van het water op smaak met 1 eetlepel ras el hanout en 1 theelepel zout.

  2. Doe ondertussen de koriander en peterselie (houd een beetje achter voor de garnering) met de helft van de ui en knoflook in een grote kom met het rundergehakt, de komijn, kurkuma, het karwijzaad, gemberpoeder en wat zout en peper. Voeg het paneermeel toe en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.

  3. Schenk een beetje olijfolie in een grote pan of braadpan, voeg de andere helft van de ui en knoflook toe en bak ze op laag vuur tot ze kleur krijgen. Doe de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met wat zout en peper. Laat 5 minuten op laag vuur inkoken. Doe de citroenschil erbij en schik de gehaktballetjes erop Leg het deksel op de pan en stoof de balletjes 10 minuten.

  4. Schep de couscous in een berg op een diep bord en schik de balletjes met de saus erop. Bestrooi het gerecht met pijnboompitten en wat verse kruiden.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Shoukran

€ 26,99
Shoukran