
Entrecote met beurre café de Paris
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Het maken van deze kruidenboter is écht de moeite waard. Het originele recept stamt uit 1930 en is van Monsieur Boubier, de schoonvader van ‘Freddy’ Dumont. Meneer Dumont was de oprichter van het beroemde Café de Paris in Génève. De boter staat daar nog steeds op het menu.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de café de Paris boter alle ingrediënten behalve de boter goed door elkaar. Dek af en laat 24 uur staan op kamertemperatuur. Doe het mengsel de volgende dag in een keukenmachine en draai fijn. Meng met de zachte boter. Spreid de boter
langwerpig uit op een stuk bakpapier. Rol op tot een strakke worst en leg in de koelkast om op te stijven.Laat het vlees voor het bakken ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een bakpan tot de boter net begint te kleuren. Dep het vlees goed droog. Bak de entrecotes op hoog vuur ca. 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur en houd 50°C aan voor medium. Bak langer of korter naar wens. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met zout en peper. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 3 minuten rusten.
Snijd intussen plakken van de rol boter af. Laat de plakken boter smelten op het vlees en serveer direct. Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.










