Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spitskool met sesamdressing

Spitskool met sesamdressing

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Emma de Thouars: "In Korea kreeg ik heel vaak als bijgerecht rauwe kool met een soort zoete mayo-sesamdressing erop. Vaak worden de bijgerechten op tafel gezet voordat je hoofdgerecht komt. Ik had dus heel vaak al in mijn eentje twee porties van deze koolsla op voordat de rest van het eten er was. Soms kwam het gerecht met rodekool, dat was ook lekker. Die is alleen iets harder, dus als je niet zo goed dun kunt snijden raad ik spits aan. De dressing doet het ook goed over little gem."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Benodigdheden

Lees verder na de advertentie

Emma de Thouars: "In Korea kreeg ik heel vaak als bijgerecht rauwe kool met een soort zoete mayo-sesamdressing erop. Vaak worden de bijgerechten op tafel gezet voordat je hoofdgerecht komt. Ik had dus heel vaak al in mijn eentje twee porties van deze koolsla op voordat de rest van het eten er was. Soms kwam het gerecht met rodekool, dat was ook lekker. Die is alleen iets harder, dus als je niet zo goed dun kunt snijden raad ik spits aan. De dressing doet het ook goed over little gem."

Bereiding

  1. Meng de rijstazijn, suiker, mayonaise, sesamolie en sesampasta in een kom. Rooster het sesamzaad in een koekenpan een paar minuten op laag tot halfhoog vuur goudbruin. Kneus de zaadjes in een vijzel en voeg toe aan de saus. Proef en breng op smaak met zout. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen. Leg de spitskool op een bord, drizzel de saus eroverheen en serveer.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Uit het boek

Noedels

€ 26,99
Noedels cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!