Spitskool met sesamdressing
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Advertentie
Emma de Thouars: "In Korea kreeg ik heel vaak als bijgerecht rauwe kool met een soort zoete mayo-sesamdressing erop. Vaak worden de bijgerechten op tafel gezet voordat je hoofdgerecht komt. Ik had dus heel vaak al in mijn eentje twee porties van deze koolsla op voordat de rest van het eten er was. Soms kwam het gerecht met rodekool, dat was ook lekker. Die is alleen iets harder, dus als je niet zo goed dun kunt snijden raad ik spits aan. De dressing doet het ook goed over little gem."
Bereiding
Meng de rijstazijn, suiker, mayonaise, sesamolie en sesampasta in een kom. Rooster het sesamzaad in een koekenpan een paar minuten op laag tot halfhoog vuur goudbruin. Kneus de zaadjes in een vijzel en voeg toe aan de saus. Proef en breng op smaak met zout. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen. Leg de spitskool op een bord, drizzel de saus eroverheen en serveer.
Uit het boek