Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui

Hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Bibi Loomans: "Wanneer het zó heet is dat je er niet aan moet denken boven de hete pannen te moeten staan of überhaupt aan eten (voor mij een onbekend gevoel), dan is dit dé salade die er altijd in gaat. Licht, verfrissend, met een pitje en vooral lekker snel op tafel. Ik vul deze salade nog aan met Oost-Indische kers en eetbare bloemen uit de moestuin, maar die kun je ook vervangen door rucola of waterkers uit de supermarkt."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eventueel

Bibi Loomans: "Wanneer het zó heet is dat je er niet aan moet denken boven de hete pannen te moeten staan of überhaupt aan eten (voor mij een onbekend gevoel), dan is dit dé salade die er altijd in gaat. Licht, verfrissend, met een pitje en vooral lekker snel op tafel. Ik vul deze salade nog aan met Oost-Indische kers en eetbare bloemen uit de moestuin, maar die kun je ook vervangen door rucola of waterkers uit de supermarkt."

Bereiding

  1. Meng de uienringen in een bakje met de sumak en het sap van ½ citroen. Breng op smaak met grof zeezout en zet even weg.

  2. Rooster in een droge koekenpan de pompoen- en zonnebloempitten en breng op smaak met peper en zout. Meng de meloen, komkommer, avocado en chilivlokken door elkaar. Pers het sap van de andere citroenhelft hierover uit. Voeg de ui, inclusief het sap, toe en verkruimel de feta over de salade. Maak af met de geroosterde pitten en munt of citroenverbena.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

Zin in salade

€ 27,99
Zin in salade
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!