Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Blancheer de doperwten in kokend water met wat zout beetgaar. Schep ze direct in ijswater om ze terug te koelen. Laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een fijne tapenade. Zorg dat de structuur smeuïg en smeerbaar is, maar ook weer niet te fijn wordt. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Lekker met knapperige broodcroutons.

Per portie: 100 kcal | 8 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!