Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

Doperwtentapenade met feta, knoflook en munt

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de doperwten in kokend water met wat zout beetgaar. Schep ze direct in ijswater om ze terug te koelen. Laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een fijne tapenade. Zorg dat de structuur smeuïg en smeerbaar is, maar ook weer niet te fijn wordt. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Lekker met knapperige broodcroutons.

Per portie: 100 kcal | 8 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)