Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Snelle ramen met tori katsu

Snelle ramen met tori katsu

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Nick: "Een kom met verwarmende bouillon, noedels en knapperige kipschnitzel. Tja, als je vraagt om comfortfood, dan is dit wat ik in gedachten heb."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Voor de tori katsu

Voor de garnering

Lees verder na de advertentie

Nick: "Een kom met verwarmende bouillon, noedels en knapperige kipschnitzel. Tja, als je vraagt om comfortfood, dan is dit wat ik in gedachten heb."

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de ui en de knoflook kort in. Doe de bouillon, de kokosmelk en de worcestersaus in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe de noedels bij de bouillon, samen met de kruiden die erbij zitten. Voeg de five spices toe. Kook tot de noedels net gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Sla voor de tori katsu de kipfilet plat met de achterkant van een pan. Bestrooi de kip met zout en peper. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

  3. Verhit 3 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde kipfilet rondom lekker krokant. Haal de kip uit de pan en snijd in repen.

  4. Pak een diep bord en leg voor de garnering wat spinazie op de bodem. Verdeel de noedels met de kokosbouillon eroverheen. Versier de noedels met de lente-ui, de mais, de in reepjes gesneden kip en het zachtgekookte ei. Besprenkel met de sesamolie en sriracha naar smaak.

Per portie: 1766 kcal | 106 g koolhydraten | 69 g eiwit | 111 g vet

Receptuur: Nick Toet

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (8 stemmen)
Uit het boek

Eten met Nick

€ 29,99
Eten met Nick
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!