Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Thai red curry

Thaise curry met groenten

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de rode currypasta

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Maal alle ingrediƫnten voor de currypasta met 2 el water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur en bak de currypasta 2-3 minuten, tot hij geurig is. Voeg 3 el kokosmelk en de kip toe en bak al roerend tot de kip goudbruin maar nog niet helemaal gaar is. Roer de rest van de kokosmelk, de courgette, de aubergine en de bamboescheuten erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer de suiker, de vissaus, de oestersaus en het citroensap erdoorheen. Serveer met jasmijnrijst en bestrooi met de korianderblaadjes en plakjes rode chilipeper.

Per portie: 444 kcal | 12 g koolhydraten | 20 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Riaz Phillips, Chetna Makan en Marni Xuto Fotografie: Kim Lightbody Styling: Luis Peral Foodstyling: Pip Spence

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!