Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Thai red curry

Thaise curry met groenten

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de rode currypasta

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten voor de currypasta met 2 el water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur en bak de currypasta 2-3 minuten, tot hij geurig is. Voeg 3 el kokosmelk en de kip toe en bak al roerend tot de kip goudbruin maar nog niet helemaal gaar is. Roer de rest van de kokosmelk, de courgette, de aubergine en de bamboescheuten erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer de suiker, de vissaus, de oestersaus en het citroensap erdoorheen. Serveer met jasmijnrijst en bestrooi met de korianderblaadjes en plakjes rode chilipeper.

Per portie: 444 kcal | 12 g koolhydraten | 20 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Riaz Phillips, Chetna Makan en Marni Xuto Fotografie: Kim Lightbody Styling: Luis Peral Foodstyling: Pip Spence

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)