Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Thai red curry

Thaise curry met groenten

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de rode currypasta

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten voor de currypasta met 2 el water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur en bak de currypasta 2-3 minuten, tot hij geurig is. Voeg 3 el kokosmelk en de kip toe en bak al roerend tot de kip goudbruin maar nog niet helemaal gaar is. Roer de rest van de kokosmelk, de courgette, de aubergine en de bamboescheuten erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer de suiker, de vissaus, de oestersaus en het citroensap erdoorheen. Serveer met jasmijnrijst en bestrooi met de korianderblaadjes en plakjes rode chilipeper.

Per portie: 444 kcal | 12 g koolhydraten | 20 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Riaz Phillips, Chetna Makan en Marni Xuto Fotografie: Kim Lightbody Styling: Luis Peral Foodstyling: Pip Spence

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)