Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Sambal goreng tempeh

Sambal goreng tempeh

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel
  • keukenpapier

Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Snijd de ui, knoflook en laos fijn. Snijd de harde delen van het citroengras weg, verwijder ook het buitenste blad en snijd de rest fijn. Maal dit met een snuf zout in een vijzel of keukenmachine tot een boemboe.

  2. Snijd de tempeh in blokjes. Snijd de trassie en de palmsuiker fijn en roer de sambal, tamarinde en ketjap erdoor tot een saus. Houd apart.

  3. Verhit de wok op hoog vuur. Doe er 4 eetlepels olie in en bak de tempeh in ca. 5 minuten krokant. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Doe nog 3 eetlepels olie in de wok en bak de boemboe 2 minuten aan. Roer constant.

  5. Voeg de salamblad en de saus toe en bak 3 minuten mee.

  6. Doe de tempeh terug in de pan en bak nog 2 minuten mee. Schep uit de wok.

Receptuur: Noni Kooiman Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Wokbijbel

€ 34,99
Cover voor Wokbijbel
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!