Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kerstontbijt

Broodrolletjes met frambozenjam

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Je moet er vroeg voor uit de veren, maar dan heb je ook wat. Na een uur staan deze prachtige (Ʃn heerlijke) broodrolletjes op tafel. Serveer ze terwijl ze nog warm zijn, dan smaken ze het lekkerst.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Je moet er vroeg voor uit de veren, maar dan heb je ook wat. Na een uur staan deze prachtige (Ʃn heerlijke) broodrolletjes op tafel. Serveer ze terwijl ze nog warm zijn, dan smaken ze het lekkerst.

Bereiding

  1. Meng in een kom 500 g bloem, de gist en 1 tl zout. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig geheel. Voeg de melk toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en leg hem terug in de kom. Laat de kom afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten op een warme plek rijzen.

  2. Klop de lucht uit het deeg en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek. Bestrijk het deeg met de frambozenjam en rol op. Snijd de rol in plakken van ca. 4 cm dik. Leg de rolletjes in een met bakpapier beklede springvorm tegen elkaar (niet te strak, zodat het deeg wat ruimte heeft om te rijzen). Laat het geheel nog ca. 25 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Kluts de eidooier en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de suiker. Bak het brood in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven

Ā© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling: Willem van Santen / Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!