Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bonenburger met pittige uienketchup

Bonenburger met pittige uienketchup

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de rode puntpaprika in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de puntpaprika en snijd hem in grove stukken. Pel de rode ui en snijd hem in grove stukken. Pureer de paprika en de ui in de keukenmachine fijn. Laat de paprika en de ui in een zeefje uitlekken en knijp er daarna met de hand zo veel mogelijk vocht uit.

  2. Laat de kidneybonen goed uitlekken. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Pureer de bonen grof in de keukenmachine. Meng het paprikauimengsel, het ei, het komijnzaad, het paprikapoeder, de sambal en de koriander door de bonen. Voeg paneermeel toe tot er een stevig ‘deeg’ ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Vorm 4 burgers van het mengsel en laat ze op een bord in de koelkast ca. 30 minuten opstijven. Pel en snipper de uien. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de ui er in 5-6 minuten goudbruin in. Voeg het chilipoeder toe en blus af met de honing, de mosterd, de tomatenpuree, de azijn en 50 ml water. Verwarm op laag vuur en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Wrijf de bonenburgers in met wat olie en bak ze op een hete grill ca. 3 minuten per zijde. Serveer de burgers op broodjes met de uienketchup. Lekker met coleslaw (zie p. 67) en tafelzuur.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)