
Enge oogbalpudding
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 4 uur en 30 minuten wachttijdca. 4 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Duw een blauwe bes in elke uitgelekte lychee om er een āoogbalā van te maken. Doe de lychee-oogballen in een puddingvorm. Bestrooi eventueel met knettersuiker.
Bereid het groene gelatinepuddingpoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de lychees tot ze net onder staan (als je deze stap overslaat zullen de lychees naar de bovenkant van de puddingvorm drijven). Zet ca. 30 minuten in de koelkast, tot de pudding een beetje gestold is. Bewaar de rest van het gelatinemengsel op kamertemperatuur.
Schenk de rest van de groene gelatine in de vorm en zet nog minimaal 2 uur in de koelkast, tot de gelatine helemaal gestold is.
Bereid het rode gelatinepuddingpoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in de vorm. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast, of tot 2 dagen van tevoren. Dompel de buitenkant van de vorm ca. 30 seconden in heet water, leg er een bord op. Draai snel om en schud voorzichtig met de vorm om de pudding te storten. In de koelkast blijft de oogballenpudding tot twee dagen goed.









