
Gevulde groenekoolbladeren in tomatensaus
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Deze gevulde pakketjes zijn niet alleen ontzettend lekker van smaak, maar ook een plaatje om op tafel te serveren. De tomatensaus komt hier heerlijk tot zijn recht en geeft de rijst een extra lekkere smaak.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een grote pan met ruim water met het zout op het vuur breng aan de kook. Blancheer hierin de koolbladeren per 2 voor ca. 2 minuten en neem voorzichtig uit het water. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Verwarm voor de tomatensaus de helft van de olijfolie in een stoof- of hapjespan, voeg de helft van de ui toe en bak in ca. 5 minuten lichtbruin. Neem de ui uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olijfolie in de pan op laag vuur. Bak hierin de wortel en rest van de ui totdat ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatenpuree, de suiker en de chilivlokken toe en bak al roerend ca. 2 minuten mee. Schenk de polpa erbij en voeg de marjolein, het bonenkruid, de dragon en het laurierblaadje toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, laat op laag vuur ca. 5 minuten sudderen, neem van het vuur en houd apart.
Doe voor de vulling van de koolbladeren het gehakt, de gekookte rijst, de apart gehouden gebakken ui, de knoflook, de gehakte peterselie, zout en peper in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Rol er met je handen 10 gelijke rolletjes van. Leg in het midden van een koolblad een rolletje van het gehaktmengsel. Vouw de zijkanten van het blad goed naar binnen en rol stevig op. Herhaal voor de rest van de koolbladeren en vulling.
Breng de tomatensaus opnieuw aan de kook. Leg de gevulde koolrollen erin, doe het deksel op de pan laat ca. 30 minuten sudderen op laag vuur. Serveer met zure room en verse dille.









