
Winterse salade met roodlof, zoete aardappel en vijgenjamdressing
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Een lazy begin van eerste kerstdag. Zet een kerstmuziekje op, doe de lampjes in de kerstboom aan en dek de tafel met heel veel lekkers. Het is kerst. En die begin je met een brunch met dit heerlijke recept!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Was de zoete aardappel en snijd in de lengte in stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar.
Meng ondertussen voor de dressing de vijgenjam, het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de kern van de roodlof en pluk de blaadjes van de stronk. Snijd het venkelloof van de knol, hak fijn en houd apart. Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd, eventueel met een mandoline, in heel dunne plakken.
Meng de zoete aardappel met de roodlof, de venkel en de stukjes vijgen. Besprenkel met de dressing en roer door elkaar.
Verdeel de salade over borden en bestrooi met de pompoenpitten. Bestrooi met wat venkelloof.









