Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Nougatinebrownie met hazelnootchocolade

Nougatinebrownie met hazelnootchocolade

In samenwerking met Cote d'Or.
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

We kunnen het je nu alvast eerlijk zeggen: eenmaal je aan deze brownie begonnen bent, wil je niets anders meer. Deze variant met nougatine en hazelnootchocolade is een hemelse combinatie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de nougatine

Benodigdheden

  • bakpapier
We kunnen het je nu alvast eerlijk zeggen: eenmaal je aan deze brownie begonnen bent, wil je niets anders meer. Deze variant met nougatine en hazelnootchocolade is een hemelse combinatie.
Tip
Hoe weet je of je brownie gaar is? Door goed naar de bovenkant te kijken. Als die er droog uitziet, is je brownie goed. Voor de zekerheid kun je het bakblik even voorzichtig heen en weer bewegen. Wiebelt de brownie nog? Dan moet je hem nog iets langer laten garen.

Bereiding

  1. Smelt voor de nougatine de suiker in een pan. Voeg de hazelnoten toe en roer door. Schep het mengsel op een vel bakpapier, strijk uit en laat helemaal afkoelen.

  2. Smelt de boter en de pure chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Klop de eieren met de suiker en 1 tl zout wit en luchtig. Spatel het luchtige eimengsel in twee delen door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder erboven en spatel rustig door. Hak de nougatine fijn en roer de gehakte nougatine kort door het beslag.

  4. Schep het beslag in een ingevet bakblik (ca. 20×20 cm). Bak 25-30 minuten in de oven. Het beslag moet stevig zijn maar nog wel wat zacht aanvoelen. Neem uit de oven, breek de pure chocolade met hele hazelnoten in stukken en leg op de brownie. De chocolade zal een beetje smelten. Laat de brownie helemaal afkoelen, snijd in blokjes en serveer.

Per stuk: 392 kcal | 41 g koolhydraten | 5 g eiwit | 23 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!