Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Nougatinebrownie met hazelnootchocolade

Nougatinebrownie met hazelnootchocolade

In samenwerking met Cote d'Or.
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de nougatine

Benodigdheden

  • bakpapier
We kunnen het je nu alvast eerlijk zeggen: eenmaal je aan deze brownie begonnen bent, wil je niets anders meer. Deze variant met nougatine en hazelnootchocolade is een hemelse combinatie.

Bereiding

  1. Smelt voor de nougatine de suiker in een pan. Voeg de hazelnoten toe en roer door. Schep het mengsel op een vel bakpapier, strijk uit en laat helemaal afkoelen.

  2. Smelt de boter en de pure chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Klop de eieren met de suiker en 1 tl zout wit en luchtig. Spatel het luchtige eimengsel in twee delen door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder erboven en spatel rustig door. Hak de nougatine fijn en roer de gehakte nougatine kort door het beslag.

  4. Schep het beslag in een ingevet bakblik (ca. 20×20 cm). Bak 25-30 minuten in de oven. Het beslag moet stevig zijn maar nog wel wat zacht aanvoelen. Neem uit de oven, breek de pure chocolade met hele hazelnoten in stukken en leg op de brownie. De chocolade zal een beetje smelten. Laat de brownie helemaal afkoelen, snijd in blokjes en serveer.

Per stuk: 392 kcal | 41 g koolhydraten | 5 g eiwit | 23 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)