Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Spinaziegnocchi

Spinaziegnocchi

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi, helemaal uit eigen keuken. Buon appetito!

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Was de aardappels en kook ze met de knoflook in 20-25 minuten gaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat kort uitlekken. Stoof de spinazie met aanhangend vocht kort in een pan tot hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn en meng hem met de ricotta.

  2. Giet de aardappels af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat de aardappels verder afkoelen en pel ze. Pureer de aardappels. Kneed de aardappels met 250 g bloem, het ricottamengsel, de geraspte parmezaan en de eidooiers tot een soepel deeg. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Halveer de cherrytomaten. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui er ca. 3 minuten in. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel grof met een staafmixer. Voeg de cherrytomaten toe en kook de saus 20-30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel het deeg in porties en rol er op een met bloem bestoven werkblad dunne rollen van. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met bloem. Rol de deegkussentjes over een vork om er ribbels in te maken.

  5. Kook de gnocchi portiegewijs in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Serveer de gnocchi in de tomatensaus.

Foto’s: Stephan van Raay, foodstyling & receptuur: Willem van Santen, styling: Janneke Duister, servies etc.: 1213 Kumbayastreet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)