
Noedels met crispy tofu
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Gezondheid! Ook ziek of verkouden? Dan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Met dit recept vol gezonde ingrediënten ben je binnen de kortste keren weer op de been.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven of airfryer voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Schep in een kom de tofu om met de maizena, zout en peper. Verdeel in een gelijkmatige laag over een met bakpapier beklede bakplaat of het mandje van je airfryer en bak ca. 15 minuten, tot de tofu crispy en goudkleurig is.
Kook intussen de noedels volgens gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed met koud water, zodat ze niet aan elkaar klonteren.
Doe, terwijl de noedels koken, de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg wanneer de olie glinstert de lente-ui, de chilipeper, de gember en de knoflook toe en bak al roerend 2-3 minuten. Bestrooi met het five spicepoeder en roer door elkaar. Voeg de broccoli, de paprika en de erwten toe. Bak ca. 10 minuten, tot de groenten wat zachter zijn en bruine randjes krijgen. Roer de gekookte noedels, de sojasaus, de chiliolie, de koriander en de helft van het limoensap erdoorheen. Schep de gebakken tofu om met de rest van het limoensap. Verdeel de noedels over kommen en leg de tofu erop. Serveer eventueel met extra crispy chiliolie.












