Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Watermeloen tonijn_Heske Knoppers-bijgesneden

‘Tonijn’ van watermeloen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Tonijn van watermeloen? Ja zeker, probeer dit recept en ontdek zelf hoe je van het fruit een veganistisch voorgerecht maakt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de garnering

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Tonijn van watermeloen? Ja zeker, probeer dit recept en ontdek zelf hoe je van het fruit een veganistisch voorgerecht maakt!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 3 cm dik en 3 cm breed. Leg de watermeloen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 1 uur in de oven, zodat het vocht verdampt. Het is niet erg als de sappen die op de bakplaat terechtkomen verbranden. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Roer intussen in een kom de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de ahornsiroop en de gember door elkaar. Leg de afgekoelde watermeloen in een bak en schenk de marinade eroverheen; zorg ervoor dat de watermeloen helemaal onder de marinade staat. Dek af en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.

  3. Snijd om te serveren de watermeloen in dunne plakken. Garneer met furikake, zoetzure radijs en wasabimayonaise.

Per portie: 156 kcal | 30 g koolhydraten | 4 g eiwit | 3 g vet

Fotografie en receptuur: Heske Knoppers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!