
Airfryerfritters met mais en lente-ui
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
De airfryer maakt je gerechten heerlijk crispy zónder al te veel vet te gebruiken. Dit snelle recept voor fritters laat zien hoe onmisbaar dit apparaat in de keuken van elke foodie is.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer de bloem, het bakpoeder, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en een flinke snuf zout en peper in een grote kom door elkaar. Klop beetje bij beetje de melk en de eieren erdoorheen, tot je een glad, dik beslag hebt.
Roer de peterselie, de lente-ui en de mais erdoorheen. Maak 10-12 balletjes ter grootte van een golfbal van het mengsel en druk ze plat. Leg ze op een bakplaat of een bord.
Leg bakpapier in het mandje van de airfryer. Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C).
Bak de fritters in porties in 12-15 minuten (oven: 15-18 minuten) goudgeel en gaar. Draai de fritters na ca. 8 minuten om.









