Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
clafoutis

Pruimenclafoutis

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, het vanillestokje en het merg in een steelpan en verwarm het geheel ca. 3 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur, voeg de melk toe en verwijder het vanillestokje.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak de pruimen schoon, snijd ze in vieren en verwijder de pitten. Klop de eieren met de suiker tot een dikke crĆØme, spatel voorzichtig de bloem erdoorheen. Voeg de vanilleroom en de pruimen toe aan het eimengsel. Giet het beslag in een ingevette rechthoekige ovenschaal (ca. 12×20 cm) en bak het geheel 30-35 minuten in de oven. Serveer de clafoutis met de mascarpone.

Per portie: 532 kcal | 42 g koolhydraten | 11 g eiwit | 36 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!