Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
clafoutis

Pruimenclafoutis

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, het vanillestokje en het merg in een steelpan en verwarm het geheel ca. 3 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur, voeg de melk toe en verwijder het vanillestokje.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak de pruimen schoon, snijd ze in vieren en verwijder de pitten. Klop de eieren met de suiker tot een dikke crème, spatel voorzichtig de bloem erdoorheen. Voeg de vanilleroom en de pruimen toe aan het eimengsel. Giet het beslag in een ingevette rechthoekige ovenschaal (ca. 12×20 cm) en bak het geheel 30-35 minuten in de oven. Serveer de clafoutis met de mascarpone.

Per portie: 532 kcal | 42 g koolhydraten | 11 g eiwit | 36 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)