
Romige peterseliesoep met tuinboontjes en chorizo
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Deze romige peterseliesoep is een heerlijk kommetje comfortfood. De frisse smaak van peterselie in combinatie met de bite van de tuinboontjes en de krokant gebakken chorizo maakt het helemaal af. Een simpel maar smaakvol gerecht dat zo op tafel staat!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook in. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en fruit nog enkele minuten mee. Was intussen de peterselie en laat goed uitlekken.
Blus de ui en knoflook af met de kippenbouillon en de room. Breng aan de kook en voeg de peterselie toe. Kook ca. 3 minuten tot de peterselie goed gaar is. Pureer de soep zo fijn mogelijk met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit voor de topping de olijfolie in een pan en bak er het broodkruim op matig vuur goudbruin in. Neem van het vuur en meng er de geraspte citroenschil, de gehakte peterselie en zout doorheen. Dop de tuinbonen en blancheer ze kort in kokend water.
Schep de tuinboontjes in de warme soep en verdeel over borden of kommen. Verdeel de schijfjes chorizo over de soep en bestrooi met wat van het broodkruim. Serveer direct.










