Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kommen met Peterseliesoep met chorizo en lepel

Romige peterseliesoep met tuinboontjes en chorizo

In samenwerking met Chorizo Espanol
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze romige peterseliesoep is een heerlijk kommetje comfortfood. De frisse smaak van peterselie in combinatie met de bite van de tuinboontjes en de krokant gebakken chorizo maakt het helemaal af. Een simpel maar smaakvol gerecht dat zo op tafel staat!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de topping

Deze romige peterseliesoep is een heerlijk kommetje comfortfood. De frisse smaak van peterselie in combinatie met de bite van de tuinboontjes en de krokant gebakken chorizo maakt het helemaal af. Een simpel maar smaakvol gerecht dat zo op tafel staat!

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook in. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en fruit nog enkele minuten mee. Was intussen de peterselie en laat goed uitlekken.

  2. Blus de ui en knoflook af met de kippenbouillon en de room. Breng aan de kook en voeg de peterselie toe. Kook ca. 3 minuten tot de peterselie goed gaar is. Pureer de soep zo fijn mogelijk met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit voor de topping de olijfolie in een pan en bak er het broodkruim op matig vuur goudbruin in. Neem van het vuur en meng er de geraspte citroenschil, de gehakte peterselie en zout doorheen. Dop de tuinbonen en blancheer ze kort in kokend water.

  4. Schep de tuinboontjes in de warme soep en verdeel over borden of kommen. Verdeel de schijfjes chorizo over de soep en bestrooi met wat van het broodkruim. Serveer direct.

Per portie: 577 kcal | 27 g koolhydraten | 15 g eiwit | 45 g vet

Beeld en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!