
Churrossandwich met chocolade-ijs
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Zin een Spaanse klassieker als dessert? Verwen jezelf met deze heerlijke churros! Met dit recept maak je de churros helemaal zelf en geef je ze een lekkere twist door er een bolletje chocolade-ijs tussen te doen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het water met de boter, de suiker en het zout in een ruime pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en voeg de bloem in één keer toe.
Roer met een houten lepel of stevige spatel tot alles goed gemengd is. Zet de pan opnieuw op middelhoog vuur en verwarm het deeg al roerend tot het als een bal loslaat van de pan. Dit duurt 2-3 minuten.
Stort het deeg in een kom, bijvoorbeeld van een staande mixer of een gewone beslagkom. Laat enkele minuten afkoelen. Klop goed door met een vlinder- of deeghaak, gebruik geen garde.
Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en klop tussendoor steeds tot een glad beslag voor je het volgende ei toevoegt. Het beslag moet uiteindelijk langzaam maar soepel van de deeghaak afdruipen en glanzen.
Voeg eventueel nog extra ei toe als het beslag te dik is. Roer de sinaasappelrasp en het amandelextract erdoorheen. Schep het beslag in een spuitzak met stervormig spuitmondje.









