
Saffraanaioli
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Romig en vol van smaak, saffraanaioli is een bijzondere twist op de klassieke aioli. De saffraan geeft niet alleen kleur, maar voegt ook een unieke smaak toe aan deze saus, waardoor hij nog lekkerder wordt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de saffraan en het kokende water in een kommetje. Laat ca. 10 minuten staan, zodat het water goudkleurig wordt.
Doe intussen de eidooiers, de knoflook, de mosterd, het citroensap en een snufje zout in een kan of hoge maatbeker en pureer glad met een staafmixer; je kunt dit ook in een keukenmachine doen.
Schenk al draaiend in een dun straaltje de olijfolie erbij, tot je een dikke, glanzende mayonaise hebt.
Breng op smaak met peper en roer het saffraanwater erdoorheen om de aioli wat losser en goudkleurig te maken. Dek direct op het oppervlak af.
Zet in de koelkast tot je de saus wil serveren. Voeg zo nodig wat water of citroensap toe als je aioli te veel is opgesteven in de koelkast.










